Pred nadaljevanjem morate izpolniti vsa polja označena z *.

Kaj je Hi3.si?
Hi3.si je blagovna znamka Zavarovalnice Sava d.d., ki omogoča sklenitev zavarovanja avtomobilske odgovornosti Hi3 preko spleta in to v treh preprostih korakih. Zavarovanje je možno skleniti na spletnem mestu www.Hi3.si, in sicer ves dan, vse dni v letu.
Kje je možno skleniti zavarovanje Hi3?
Zavarovanje Hi3 lahko sklenete izključno preko spleta na spletni strani www.Hi3.si. Zavarovanje lahko sklenete v treh preprostih korakih ter premijo poravnate s plačilno kartico. V primeru dodatnih vprašanj pa nas lahko kontaktirate preko chata ali maila na pomoc@hi3.si.
Kako poteka sklenitev zavarovanja Hi3?
Sklenitev zavarovanja Hi3 poteka hitro in postopek je zelo enostaven. Zavarovanje sklenete v treh preprostih korakih: 1. vnos podatkov o vozilu in izbira zavarovalnega kritja, 2. vnos podatkov zavarovalca, 3. izbira načina plačila in izvedba plačila.
Kako se izračuna zavarovalna premija Hi3?
Zavarovalna premija Hi3 se izračuna zelo preprosto. Enostavno vnesete podatke vašega vozila v spletni obrazec ter izberete možnosti dodatnega zavarovanja (asistenca na poti, nezgodno zavarovanje za voznika, ...). Ceno lahko nato še dodatno znižate s podatki o kraju prebivališča, vašo starostjo ter številom letno prevoženih kilometrov. Izračun premije se prikaže na levi strani okna.
Kaj storiti, če na seznamu vozil ni mojega vozila?
Če na seznamu vozil, ki se avtomatsko izpiše ob vnosu ključnih besed z vaše strani, vašega vozila ni, vas prosimo, da se obrnete na nas preko chata ali elektronske pošte na pomoc@hi3.si.
Ali je sklepanje zavarovanja Hi3 preko spleta varno?
Z različnimi varnostnimi ukrepi smo poskrbeli, da je sklenitev zavarovanja Hi3 izjemno varna. Spletno mesto www.hi3.si je v celoti šifrirano s 128 bitnim ključem, kar pomeni, da je zloraba podatkov, ki nam jih posredujete onemogočena. Vaši osebni podatki so skrbno varovani v naši bazi podatkov in ne bodo nikoli posredovani tretjim osebam. Za plačilo boste preusmerjeni na stran ponudnika spletnih plačil WS Pay. To je varen sistem spletnega plačevanja, plačila se izvajajo v realnem času s kreditnimi in debetnimi karticami ter drugimi plačilnimi metodami. WSPay kupcu in trgovcu zagotavlja varen vpis in prenos vnesenih podatkov o kartici, kar potrjuje PCI DSS certifikat, ki ga ima WSPay. WSPay uporablja 256-bitni šifrirni SSL certifikat in kriptografski protokol TLS 1.2 kot najvišjo stopnjo varovanja podatkov pri vpisu in prenosu podatkov.
Kako plačam premijo zavarovanja Hi3?
Premijo je možno poravnati v enkratnem znesku ali pa v več obrokih. Znesek premije je mogoče poravnati s plačilnimi karticami Maestro, Mastercard in Visa. V primeru plačila na obroke se prvi obrok poravna s plačilno kartico, ostali obroki pa preko nakazila z UPN obrazcem.
Ali je plačilo zavarovanja Hi3 preko spleta varno?
Tudi plačilo preko spleta v okviru spletne strani www.Hi3.si je izjemno varno. Za plačilo boste preusmerjeni na stran ponudnika spletnih plačil WS Pay. To je varen sistem spletnega plačevanja, plačila se izvajajo v realnem času s kreditnimi in debetnimi karticami ter drugimi plačilnimi metodami. WSPay kupcu in trgovcu zagotavlja varen vpis in prenos vnesenih podatkov o kartici, kar potrjuje PCI DSS certifikat, ki ga ima WSPay. WSPay uporablja 256-bitni šifrirni SSL certifikat in kriptografski protokol TLS 1.2 kot najvišjo stopnjo varovanja podatkov pri vpisu in prenosu podatkov.
Ali velja zavarovalna polica, ki jo prejmem v elektronski obliki?
Vsekakor. Elektronska polica je veljavna. Za to jamči tudi slovenska zakonodaja, natančneje Zakon o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu (ZEPEP), ki določa, da se podatkom v elektronski obliki ne sme odreči veljavnosti ali dokazne vrednosti samo zato, ker so v elektronski obliki.

Pri registraciji vozila boste morali dokazati, da je vaš avto zavarovan. Le-to storite z natisnjenim Potrdilom o obveznem zavarovanju, ki ga prejmete, skupaj z zavarovalno polico, po elektronski pošti.
Ali je veljavna zavarovalna polica, ki jo natisnem doma?
Seveda. Vaša zavarovalna polica je veljavna tudi v primeru, da jo sami natisnete doma. Za veljavnost police je merodajno uspešno plačilo prvega obroka premije oz. celotne premije, odvisno od načina plačila, ki ste ga izbrali. Ko polico doma natisnete jo lastnoročno podpišite.

Pri registraciji vozila boste morali dokazati, da je vaš avto zavarovan. Le-to storite z natisnjenim Potrdilom o obveznem zavarovanju, ki ga prejmete, skupaj z zavarovalno polico, po elektronski pošti.
Kako prejmem zavarovalno polico in kako zeleno karto?
Ko preko vmesnika na spletni strani www.hi3.si izvedete plačilo boste na vaš elektronski naslov prejeli zavarovalno polico v elektronski obliki. Zeleno karto lahko pridobite v postopku sklenitve registracije vašega vozila na vseh mestih, kjer lahko opravite registracijo. Cena zelene karte je 4,17 €.
Kaj krije zavarovanje Hi3?
Zavarovanje Hi3 je zavarovanje avtomobilske odgovornosti, torej obvezno zavarovanje avtomobila, za katerega zakon predpisuje, da mora biti sklenjeno za vsako vozilo, ki je prijavljeno v promet. Zavarovanje Hi3 tako krije vso morebitno škodo, ki jo vi, kot voznik vašega vozila, povzročite tretji osebi, do višine zavarovalnega kritja. Podrobnejše informacije lahko najdete v Splošnih pogojih zavarovanja Hi3.
Kaj krije dodatna opcija zavarovanja - Hi3 Voznik?
Hi3Voznik je zavarovanje AO+ in z njegovo sklenitvijo bo voznik vozila, ki bi z njim povzročil prometno nesrečo, zavarovan za telesne poškodbe, povzročene v prometni nesreči. To pomeni, da boste z zavarovanjem Hi3 Voznik zagotovili varnost vozniku vašega avtomobila.
Podrobnejše informacije lahko najdete v Splošnih pogojih zavarovanja Hi3.
Kaj krije Hi3 Nezgoda?
Zavarovanje Hi3 Nezgoda je dodatno nezgodno zavarovanje, ki v primeru invalidnosti ali smrti voznika in potnikov zaradi prometne nesreče, krije izplačilo zavarovalne vsote upravičencem.
Podrobnejše informacije lahko najdete v Splošnih pogojih zavarovanja Hi3.
Kaj krije Hi3 Asistent?
Hi3 Asistent vam zagotavlja 24-urno brezplačno pomoč na cesti v primeru prometne nesreče. Do pomoči so upravičeni tako voznik vozila, kot tudi potniki, ki potujejo v zavarovanem vozilu. Če pride do škodnega dogodka, pokličite naš 24-urni asistenčni center na 080 19 21, kjer boste prejeli vsa nadaljnja navodila in napotke.
Podrobnejše informacije lahko najdete v Splošnih pogojih zavarovanja Hi3.
Ali je pomembno v kateri premijski razred spadam?
Pri zavarovanju Hi3 ni pomembno v katerem premijskem razredu se nahajate. Vaša zavarovalna premija se izračuna na podlagi inovativnega postopka izračuna, ki je vezan izključno na kW moč motorja vašega vozila. Bonus, ki ste ga do sedaj pridobili, pa se v času, ko imate sklenjeno zavarovanje preko Hi3.si, zamrzne.
Ali je možno skleniti odkup prve škode?
Sklenitev odkupa prve škode v primeru sklenitve zavarovanja Hi3.si ni potrebno. Pri zavarovanju Hi3 ni pomembno v katerem premijskem razredu se nahajate. Vaša zavarovalna premija se izračuna na podlagi inovativnega postopka izračuna, ki je vezan izključno na kW moč motorja vašega vozila. Bonus, ki ste ga do sedaj pridobili, pa se v času, ko imate sklenjeno zavarovanje preko Hi3.si, zamrzne.
Ali je pri zavarovanju Hi3 potrebno poravnati soudeležbo pri škodi?
Ne. Pri zavarovanju Hi3 ni potrebno poravnati soudeležbe pri škodi. Plačilo soudeležbe je predmet kasko zavarovanja, ki ga preko servisa Hi3 ni možno skleniti, lahko pa ga sklenete z naročilom zastopnika. Le-to opravite preprosto s klikom na gumb »Kasko zavarovanje«.
Za volanom mojega avtomobila bo tudi mladi voznik. Je potrebno to kje označiti?
Ne. Pri zavarovanju Hi3.si ni važno, ali je voznik avtomobila mladi voznik oziroma le-to ne vpliva na izračun premije in ni predmet doplačil.
Ali lahko sklenem tudi Hi3 kasko zavarovanje?
Zavarovanje Hi3 zaenkrat ne zajema kasko zavarovanja za vaše vozilo in ga ni mogoče skleniti na spletnem mestu www.hi3.si, lahko pa s klikom na ikono »Kasko zavarovanje« naročite zastopnika, s pomočjo katerega boste sklenili kasko zavarovanje.
Kako prekiniti polico v primeru odjave vozila iz prometa/prodaje?
V primeru odjave zavarovanega vozila iz prometa in naknadne prekinitve zavarovanja Hi3.si nas kontaktirajte preko elektronske pošte na pomoc@hi3.si, od koder vam bomo posredovali detajlna navodila.
Kako prijavim škodo?
Zavarovanje Hi3 je zavarovanje avtomobilske odgovornosti, torej obvezno zavarovanje avtomobila, za katerega zakon predpisuje, da mora biti sklenjeno za vsako vozilo, ki je prijavljeno v promet. Zavarovanje Hi3 tako krije vso morebitno škodo, ki jo vi, kot voznik vašega vozila, povzročite tretji osebi, do višine zavarovalnega kritja.

V primeru, da vi z vašim vozilom povzročite škodo tretji osebi, lahko oškodovanec škodo prijavi na cenilnih mestih, ki jih najdete na tej povezavi.

Vi pa lahko na spletni strani www.hi3.si, preko obrazca, ki se nahaja v razdelku ŠKODE, prijavite telesne poškodbe iz kritja AO+ zavarovanja. Za prenos obrazca, izpolnjenega z vašimi osebnimi podatki, boste morali vnesti številko vaše zavarovalne police. Obrazec, ki ga boste prenesli je potrebno še dodatno izpolniti ter ga skupaj z zdravniško dokumentacijo vrniti na naslov, ki je naveden na obrazcu.
Po sklenitvi zavarovanja Hi3 sem si premislil. Kaj storiti?
V kolikor je vaše vozilo, na podlagi sklenjenega zavarovanja avtomobilske odgovornosti Hi3.si registrirano in prijavljeno v promet, zavarovanja ni možno prekiniti. Lahko se prekine v primeru, da je pred tem zavarovano vozilo bilo odjavljeno iz prometa.
V primeru dodatnih vprašanj pa nas lahko kontaktirate preko chata ali elektronske pošte na pomoc@hi3.si.
Moji osebni podatki so se spremenili. Vam je to potrebno javiti?
Seveda. Aktualno stanje vaših osebnih podatkov v naših podatkovnih bazah je nujen predpogoj za nemoteno dvosmerno komunikacijo. Vse spremembe vaših osebnih podatkov nam lahko javite preko elektronske pošte na naslov pomoc@hi3.si.
Polico želim obnoviti. Kako to storim?
Ob poteku vašega zavarovanja Hi3.si boste na elektronski naslov prejeli obvestilo, v katerem bo izpostavljena tudi spletna povezava do sklepalnega mesta Hi3.si, kjer boste po enakem postopku kot lansko leto, sklenili novo zavarovanje Hi3.si.

Vprašanja

This content comes from a hidden element on this page.

The inline option preserves bound JavaScript events and changes, and it puts the content back where it came from when it is closed.

Click me, it will be preserved!

If you try to open a new Colorbox while it is already open, it will update itself with the new content.

Updating Content Example:
Click here to load new content